Річ у тому, що спортсмен отримав пошкодження під час тренувальних стрибків. 22-річний норвежець під час своєї спроби пролетів лише 50 метрів, а після цього впав і покотився схилом. Оствольд не зміг продовжити й пропустив кваліфікацію етапу Кубка світу. Зазначимо, що її виграв австрієць Штефан Крафт (239 метрів).

"Від початку стрибка я не зміг підняти ліву лижу. Впав достатньо серйозно. 50 метрів? Так, це, напевно, рекорд за найкоротший стрибок. Я зазнав ушкоджень ноги й руки. Втратив багато крові з ліктя. Коли позбувся адреналіну, тіло почало боліти в кількох місцях. Я був не певен, чи не зламав собі ребро. Ми знову пройшли обстеження — багато вказує на те, що є перелом ребра. Насправді я був готовий стрибати й далі, але ми погодилися закінчити змагання. Вже тричі змінив пов'язки, але воно продовжує кровити. Довелося викинути свій змагальний костюм", – розповів Оствольд у коментарі Dagbladet.

До слова, від початку сезону Оствольд переміг на шести етапах Континентального кубка, де в загальному заліку 2022/23 наразі поступається лише земляку Сондре Рінґену.