"Чи пропаганда насилля, катувань, ґвалтувань, обстрілів та вбивств, які радо підтримує російський спорт, – це і є нові ідеали сучасного олімпійського руху?!

Для росії та білорусі спорт не існує поза політикою – він є її продовженням. Ці країни-терористи схильні в будь-який спосіб створювати хибне уявлення про справжню мету своєї політики, використовуючи спортсменів, як ідеологічну зброю для реалізації своєї людиноненависницької пропаганди.

Ні про яку нейтральність не може йти й мови, допоки ворог продовжує війну, мета якої – геноцид українського народу. Будь-який нейтральний прапор і форма – просякнуті кров’ю загиблих українців із Харкова та Чернігова, Ірпеня та Бучі, Маріуполя та Херсона, Бахмута та Соледара.

Останні події в міжнародних спортивних колах, заяви МОК та Олімпійської ради Азії є наругою над пам’яттю сотень тисяч українських громадян, які загинули під час повномасштабного вторгнення.

Сама поява російських та білоруських спортсменів на спортивних змаганнях найвищого рівня є сигналом для міжнародної спільноти, який демонструє поступове прийняття світом російської агресії проти України.

Ми не можемо цього допустити. Ми також виступаємо проти бойкоту участі українських спортсменів в Олімпійських іграх, оскільки ставати на шлях бойкоту – це проявити слабкість та віддати міжнародну спортивну трибуну вбивцям, терористам та ґвалтівникам.

Ми повинні відстоювати позицію про повну і безумовну ізоляцію агресора, в тому числі й повну заборону участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях до завершення збройної агресії рф проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та виплатою репарацій", – заявила Саладуха на своїй сторінці у Facebook.