"Українська федерація фігурного катання на ковзанах обурена присутністю на чемпіонаті Європи з фігурного катання в Еспоо, Фінляндія, російських тренерів Сергія Дудакова та Данила Глейхенгауза. Сподіваємося, що Міжнародна спілка ковзанярів відреагує належним чином на цей ганебний факт.

Тренери-путіністи прибули на чемпіонат Європи на тлі нових жорстоких ракетних ударів російських агресорів по українських містах, внаслідок яких загинули мирні люди. Українська спортивна спільнота в ці дні оплакує вбитого озвірілими росіянами талановитого фігуриста Дмитра Шарпара, водночас на льодовій арені найбільшого континентального форуму з фігурного катання чудово почуваються ті, хто підтримує страшні воєнні злочини своїх земляків та свого схибленого на крові президента.

Нас уже давно не дивує аморальність росіян. Але викликає подив втрата моральних орієнтирів колегами з Грузії, які включили російських тренерів до своєї делегації на чемпіонаті Європи. Не секрет, що означені особи супроводжують представників Грузії Моріса Квітелашвілі та Ніку Егадзе, а також італійця Даніеля Грассля, який несподівано виявив бажання співпрацювати з фахівцями країни-терористки.

Ситуація щодо появи російських тренерів на чемпіонаті Європи викликає питання також в контексті рішення Ради ISU, ухваленого на підставі статті 17.1.q)i) Конституції ISU. В ньому зазначається, що "жодні фігуристи, що належать до членів ISU в росії і білорусі, не повинні бути запрошені або допущені до участі в міжнародних змаганнях з ковзанярського спорту, в тому числі в чемпіонатах ISU та інших заходах", – йдеться у заяві УФФК на офіційному сайті федерації.