Дисциплінарний комітет Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) постановив, що, хоча Валієва вчинила порушення антидопінгових правил, у цьому немає жодної провини або недбалості з її боку. Про це повідомляє офіційний сайт WADA.

Тому комітет не наклав жодних санкцій, за винятком дискваліфікації її результатів на дату взяття проби (25 грудня 2021 року). Однак Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA), ґрунтуючись на деталях справи, занепокоєне висновком про відсутність провини чи недбалості та може скористатися правом на подання апеляції до Спортивного арбітражного суду.

Нагадаємо, після командного турніру Олімпіади-2022, у якому Валієва допомогла збірній росії здобути перемогу, стало відомо, що допінг-проба фігуристки від 25 грудня 2021 року дала позитивний результат. CAS допустив спортсменку до особистого турніру Олімпійських ігор, де вона посіла 4 місце. Водночас Міжнародний олімпійський комітет оголосив результати змагань Ігор за участі Валієвої попередніми та відклав церемонію нагородження призерів командного турніру Олімпіади до повного завершення розслідування.