"Зараз актуальне питання з приводу санкційної політики до російських і білоруських спортсменів, щоб їх не допускали до міжнародного спорту. Хоча росія постійно розповідає, що спорт повинен бути поза політикою, ми бачили безліч разів: стоїть путін в на стадіоні, навколо нього спортсмени з олімпійськими медалями. Кажуть, який сильний в них президент, що вони підтримують його, що це війна, яку вони ведуть для нашої ж користі.

Наразі МОК рекомендував відсторонити всіх представників росії й білорусі. Звісно, ті федерації, де є проросійське лоббі, які очолюють російські олігархи, вони намагаються повернути цих спортсменів.

Для росіян важливо взяти участь в Олімпійських іграх, які будуть менш ніж за два роки. Ще є відбірковий етап, туди ще треба потрапити. Починається за 1,5-2 роки.

Вони готові на все, починаючи від маніпуляції допінг-пробами, підкупу суддів, закінчуючи агентами впливу всередині нашої країни, які готові підкидати допінг нашим спортсменам, яких потім ловлять і вони ні за що несуть покарання від двох до чотирьох років дискваліфікації від міжнародних змагань. Наш дипломатичний фронт – зробити все, щоб у них нічого з цього не вийшло", – сказав Беленюк в ефірі СТБ.