У перелік потрапили спортсмени, які "системно легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами російської федерації", повідомляє Суспільне Спорт.

Серед фігурантів чорного списку – 54 російські атлети та один український зрадник, екс-капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук. Нагадаємо, попри повномасштабну агресію рф, футболіст продовжує працювати асистентом головного тренера у санкт-петербурзькому Зеніті. Тривалий час він ніяк не коментував війну, а кілька днів тому порушив мовчанку і назвав вторгення рф спецоперацією.

Серед російських спортсменів, які легітимізують війну, гімнастки Діна Аверіна та Аліна Кабаєва, біатлоніст Антон Шипулін, шахісти Анатолій Карпов та Сергій Карякін. Останній, до слова, уродженець Криму, однак змінив громадянство.

Санкції, накладені на спортсменів, будуть тривати 10 років. Зокрема, вони передбачають блокування активів осіб на території України, обмеження торговельних операцій, заборону в’їзду в нашу країну та позбавлення державних нагород.