"Так сталось, що в день Генасамблеї зранку мені на телефон прийшли сповіщення про повітряні тривоги в Києві та у Львівській області. У білорусі піднялись бомбардувальники. Тому я прямо на Генеральній асамблеї сказав: "Я можу зараз вам включити звуковий сигнал тривоги, який я почув сьогодні вранці через те, що злетіли ракетоносці з території білорусі. Це щоб ви розуміли, що є конкретна країна, яка повністю бере участь у нападі росії на Україну".

Що стосується дистанціювання "невинних білоруських спортсменів", я сказав на Генеральній асамблеї: "На жаль, алгоритм участі білоруських спортсменів-паралімпійців в підтримці вбивчої війни в Україні абсолютно однаковий". Я знову відкрив їм цитату дуже відомого, дуже балакучого паралімпійця, який говорить в інтерв’ю: "Ми з росією єдина країна. Ми єдині у підтримці росії на території України. Від білоруського Бреста до російського Владивостока – це все ми. Щоб Україна порозумнішала, її треба бити. Щоб Україна порозумнішала, їй треба пізнати смерть".

Я кажу на Генеральній асамблеї: "Ви розумієте, що це говорить паралімпієць тієї країни й того руху який начебто дистанційований?" А потім цей білоруський паралімпієць говорить страшну фразу: "Україна повинна спокутувати свою вину перед росією кров’ю". Це говорить людина на візку. До речі, друг Журавка, колишнього депутата-регіонала на візку, без двох ніг, без руки.

Можу ще сказати, що багато білоруських спортсменів писали в месенджерах і під час Паралімпіади в Пекіні, і після неї. Вони пропонували Україні здатися російським окупантам", – цитує Сушкевича Трибуна.