"На початку своєї промови сказав: "росія не воює з українською армією. Загарбники не воюють і не йдуть в бій проти української армії. Вони воюють, знищуючи насамперед український народ. Вони воюють з мирними громадянами України".

А ще розповів про паралімпійця без двох рук Ярослава Семененка. Плавця, який минулого року виступав на Паралімпіаді в Токіо. Він 21 день пробув в підвалі свого будинку в Маріуполі. Він розповів не лише мені, а і європейським журналістам, що бомби падали практично щохвилини.

У них була маленька черства булка, і вони їли її 21 день. Не було води. І я розповів, як Ярослав Семененко без двох рук зі своєю дружиною, яка не має інвалідності, вибігали з підвалу і шукали сніг, щоб набрати у відро, втрамбувати ногами, розтопити, і потім якось випити. А навколо будинку практично не було місця, де б не лежали трупи людей.

Вони ризикнули, під бомбами вийшли зі сховища, вскочивши у свою машину, та виїхали з Маріуполя. Були пропозиції долучитись до колони, яка їхала на Запоріжжя теж, та вони не погодилися. А згодом дізнались, що колону розстріляли росіяни….

І коли вийшло інтерв’ю Ярослава Семененка, його прочитав один з російських паралімпійців. Він подзвонив Ярославу, бо вони знайомі, і сказав: "Так вам і треба. Ви повинні знати, що таке велика росія. Ми підтримуємо спецоперацію путіна", – розповів Сушкевич в інтерв'ю Tribuna.com.