"У мене немає особливих зауважень. Єдине: чому саме в такому форматі було вирішено провести асамблею, зважаючи на те, що в нас постійні відключення електроенергії, збивається інтернет-з'єднання?

Виконком перебуває в Україні та може в офлайн-режимі взяти участь у заході, що відбувається раз на чотири роки, коли обирається президент НОК України. Вибори проходили в онлайн-форматі та на платформі, запропонованій НОК: так би мовити, "на чужому полі". Але ми ні на що не скаржимося.

Суть моєї думки дуже проста. По-перше, ця асамблея. Виконком несподіваним чином проголосував за місяць до заходу. У нас не було значного часу для підготовки. І для мене це стало своєрідною несподіванкою, бо я не планував занурюватися в цю історію.

До мене підійшли представники різних федерацій, спортивні функціонери та сказали, що вони не можуть жити в цій парадигмі, що є наразі, тому попросили очолити їхній рух спротиву.

У нас є певні питання до статуту НОК, бо наразі він має вигляд закритого акціонерного товариства. У наші плани входили зміни до цього статуту: щоб він був більш відкритий, зважаючи на те, що попередній голова очолював її 17 років і багато змін було зроблено за правління Сергія Бубки", – цитує Беленюка Суспільне Спорт.

Нагадаємо, перемогу на виборах президента НОК здобув чинний міністр спорту Вадим Гутцайт, набравши 83,67% голосів, у Беленюк – 14,97%.