"Підсумки вчорашньої ХХХVIІ Генеральної асамблеї НОК України викликали величезний резонанс у суспільстві. Що абсолютно закономірно, зважаючи на обрання до складу членів НОК представників забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

В той час, як увесь світ бойкотує участь російських спортсменів у змаганнях всіх рівнів, до складу українського олімпійського комітету включають осіб від проросійських політичних угруповань. Я особисто голосував проти відповідних рішень. А тому, як учасник Асамблеї та представник команди НОК, призупиняю своє членство у Комітеті до того часу, поки ситуацію не буде виправлено.

Тисячі наших воїнів не для того жертвують своїми життями, щоб скандальні друзі росії продовжували тут лобіювати свої та нашого ворога інтереси", – написав Андрій Павелко у своєму Facebook.

Нагадаємо, 17-го листопада Вадима Гутцайта обрали новим президентом НОК. До складу комітету увійшли з-поміж інших екс-члени забороненої в Україні партії ОПЗЖ – Григорій Суркіс, Нестор Шуфрич та Михайло Кошляк. Раніше Андрій Шевченко відмовився від посади віце-президента Національного олімпійського комітету.