Ним став чинний міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, повідомляють на YouTube-каналі НОК. За нього віддали 123 голоси.

На другому місці олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби, народний депутат від Слуги народу Жан Беленюк. Він отримав лише 22 голоси. Ще 2 голоси дісталися Ігорю Малинському – директору Навчально-науково інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки.

Першим віце-президентом обрали держсекретаря Міністерства молоді та спорту Олексія Перверзенцева. Серед віце-президентів – легенда українського футболу Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що передвиборча кампанія була дуже напруженою і скандальною. Беленюк стверджував, що в НОК відбуваються підкилимні ігри, яким він хоче покласти край. Жан викликав Гутцайта на публічні дебати, однак той так і не з'явився.

В день виборів Беленюк вимагав перенести голосування. Він заявив, що більшість членів виконкому НОК висловились про те, що в умовах ракетних обстрілів, відсутності покриття, інтернету та електроенергії взагалі, значна кількість людей не має можливості віддати свій голос. Однак їх проігнорували.

Раніше олімпійський комітет України 17 років поспіль очолював Сергій Бубка.