"Я не погоджуюсь з рішенням не ставити мене в команду на чемпіонат світу-2022 та з аргументом головного тренера Сартинського: "Мені потрібно обкатувати молодь".

Те, кого ставлять зараз – відвертий абсурд. Обкатувати можна на етапах Кубка світу, комерційних змаганнях, а не на чемпіонатах світу. Наступного разу він вирішить на Олімпійських іграх обкатати гімнаста?

Не хочу буди співучасником таких дій, в яких з грошей платників податків направляють вторинний склад команди на ЧС. Усі виправдання, про колективне рішення тренерів (особисто мій тренер Лаврухін у виборі команди права голосу не мав), накази керівництва (не думаю, що хтось піде проти кращих результатів на міжнародних змаганнях інших гімнастів) і решта – це надумані речі.

Результати моїх змагань, хлопців зі збірної, публічно видно на міжнародних змаганнях. Відверто кажучи, це рівень вище, ніж команда на ЧС-2022. Одним словом, спортивний принцип в нашій команді зруйнований однією особою. Без реальної конкуренції жоден вид спорту існувати не може.

Щодо мене, я провалив чемпіонат Європи 2022 та навіть такий виступ об‘єктивно може підсилити нашу команду", – написав Пахнюк на своїй сторінці в Instagram.

Гімнаст додав фото заяви з проханням виключити його зі складу національної команди. Пахнюк чемпіон Європи у командній першості, дворазовий срібний призер у вправах на паралельних брусах та бронзовий призер Європейських ігор.