"Ми засудили росію та призупинили її членство в МОК, просили міжнародні федерації про те, аби представників цієї країни не допускали та не організовували заходи на території росії. Вони прийняли нашу пораду. Це правильний вибір, але він не вирішує нашої дилеми.

Російські спортсмени точно не розв'язували війну. Ті, хто дистанціювався від режиму, мають отримати змогу виступати під нейтральним прапором. Наша мета полягає в тому, аби залучити спортсменів з російським паспортом, які не підтримують війну, до змагань. Але це нелегко.

Існує величезна різниця на політичному рівні стосовно наших рішень. Деякі уряди самостійно вирішили відмовляти росіянам у наданні віз, навіть якщо тим дозволено брати участь у змаганнях. Інші забороняють своїм спортсменам змагатися з росіянами. У деяких країнах не можуть гарантувати їхню безпеку. Наша миротворча місія зривається, і в такому конфліктному середовищі російські та білоруські спортсмени змушені платити", – цитує Баха Corriere della Sera.

До слова, частина російських спортсменів відкрито підтримує дії путіна та носить символ вторгнення "z". Також на росії вже почали роздавати повістки у військкомат представникам різних видів спорту.