"Вважаю, що Жан прийняв дуже правильне для себе рішення – не брати участь на ЧС в Сербії. Так, ми могли отримати додаткову медаль. Але найважливіше, щоб він був готовий до наступного чемпіонату світу та Олімпіади, якщо він захоче цього.

Ми для цього й робимо паузу, щоб він засумував за результатом та повернувся в боротьбу. Вважаю, що він був відвертий з самим собою щодо пропуску цих змагань. Не поїхав заради того, щоб просто поїхати. Бо йому якщо й їхати, то тільки по "золото", а не просто по "бронзу" чи "срібло".

Я його підтримую в цьому та вдячний йому, що він служить прикладом для інших, таким собі "локомотивом" нашої збірної. Він приїхав до Сербії, допомагав хлопцям тренуватися. Перед змаганнями навіть масажі Андрієві Антонюку робив. Щиро та від душі підтримував своїх друзів та колег у збірній, хоча деякі з них є його конкурентами", – цитує Володимира Шацьких Суспільне.

Нагадаємо, раніше Жан Беленюк оголосив про паузу в кар'єрі. Наразі невідомо, чи виступить він на Олімпійських іграх в Парижі-2024. На минулій Олімпіаді Беленюк здобув золоту нагороду.