"Достатньо давно не ділилась з вами деталями свого спортивного життя. На психологічному рівні мені складно даються тренування з початком повномасштабної війни росії проти нашої України.

Міжнародні змагання з джиу-джитсу я розглядаю як свою роботу, яку ніхто в країні не зробить краще за мене. Я вважаю, що спорт не може бути поза політикою. Коли в країні повномасштабна війна, коли на українські міста і села скидають бомби, коли частина країни окупована рашистами, коли кожного дня гинуть цивільні та наші військові...

І от трапилося те, чого я чекала, проте не очікувала, що це буде так швидко. На ЧС 2022 в Еміратах, який буде на початку листопада, зареєстрована вся рашистська збірна.

Я, Голуб Богдана Олегівна, майстер спорту міжнародного класу з джиу-джитсу, член збірної команди України з джиу-джитсу, чемпіонка Європи-2022, віце-чемпіонка Всесвітніх ігор 2022, чорний пасок з бразильського джиу-джитсу, категорично проти та бойкотую чемпіонат світу 2022 в Еміратах.

Мені приємно, що в Міністерстві молоді та спорту України і в українській Асоціації джиу-джитсу є люди, які поділяють мою думку та позицію.

Офіційна відповідь Міжнародній федерації – вони розуміють ситуацію, підтримують Україну, проте в їх спорті має бути "мир, дружба, жвачка". Тому росія та білорусь – це дуже бажані гості для них на всіх змаганнях. І байдуже, що більшість росіян і білорусів підтримують знищення українців", – написала Голуб на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що російським бійцям джиу-джитсу офіційно дозволили брати участь в міжнародних змаганнях під нейтральним прапором. На території росії та білорусі не проводитимуть спортивних заходів, а ті, що вже були заплановані, перенесуть або скасують.