"В принципі, зараз у нас весь склад команди перебуває на території України. Лиша Дар'я Білодід та Анастасія Анипіна готуються в іспанській Валенсії. Там є світовий центр для латино-американських країн. Вони будуть звідти летіти в Ташкент.

Решта ж 23 вересня заїжджає на тренувальний збір до Конча-Заспи. Будемо там 10 днів готуватися і звідти двома групами 3-го та 6 жовтня вирушаємо до Ташкента. На жаль, є травми у нас. Це в першу чергу Анастасія Турчин, яка травмувалась на чемпіонаті Європи. Їй прооперували коліна, і вона пропускатиме чемпіонат світу.

У чоловічій команді травмувались не лідери, а два перспективні молодих спортсмени. Це призери молодіжних чемпіонатів Європи – Євген Балєвський (понад 100 кг) і Артем Бубир (90 кг). Інші всі лідери, в принципі, у строю. Це і чемпіон Європи-2022 Богдан Ядов, минулорічний призер світу Яків Хаммо, Артем Лесюк. У дівчат – Дар’я Білолід. Всі вони у хорошій формі готуються до світової першості", – цитує Віталія Суспільне Спорт.

Нагадаємо, Мундіаль з дзюдо відбудеться у Ташкенті з 6 до 13 жовтня. На попередніх змаганнях Україна здобула лише одну медаль – "бронза" Яківа Хаммо.