"За 21 день в Ташкенті розпочнеться чемпіонат світу з дзюдо. Для нас наразі це не просто важливий, це дуже важливий старт. Адже в дзюдо триває кваліфікація на Олімпійські Ігри-2024 в Парижі. Наша збірна готується до світових змагань в Узбекистані в штатному режимі. Спочатку був збір в Конча-Заспі, потім контрольний старт European Open в італійському Річчіоне, де вибороли золото й 3 бронзи, а зараз міжнародний збір. Тренери визначилися зі складом – це тринадцятеро спортсменів. Найкращі з найкращих.

Однак сьогодні в мене з'явилась інформація з особистих джерел, що Міжнародна федерація дзюдо в останні дні напередодні чемпіонату світу все ж заявить під нейтральним прапором команду росії, як це було на турнірі Grand Slam в Улан-Баторі. Якщо інформація відповідатиме дійсності та остаточне рішення IJF буде таким, то ми бойкотуватимемо цей старт. Допоки росія вестиме війну в Європі, знищуватиме Україну, тероризуватиме наш народ – ми з ними на татамі не вийдемо. Без варіантів.

Спортсмени та тренери провели величезну роботу, українське дзюдо зараз на підйомі, всі дуже мотивовані, всі дуже великі молодці. Пишаюся кожним із тринадцятки, хто потрапив до заявки на чемпіонат світу. Такий наш шлях. Всі розуміють, заради чого. А наші головні перемоги попереду. Ми всі це знаємо", – написав Михайло Кошляк у своєму Facebook.