"Ми почали писати росіянкам 24 лютого: "Дуже дивно, що ваш довбаний президент пішов на нас війною". Писали багатьом дівчатам – Марині Алексієвій відповіла росіянка, яка вже завершила кар’єру, що це все рятувальна операція, допомога.

Потім просто почали нас морозити. Помітили, що всі дівчата пишуть абсолютно одне й те ж саме. Зазомбовані? Так. Все під копірку.

Мої батьки – щирі патріоти України, з дитинства прищепили мені ці почуття. Тому я ніколи не любила росію та не фанатіла від їхніх спортсменів. У Токіо я неправильно висловилася. Лише хотіла сказати, що коли була дуже маленька та розпочинала своє спортивне життя у синхронному плаванні, я бачила цих олімпійських чемпіонок з рф.

Здавалося, що вони якісь великі та зверхні. Але коли я знаходилася з ними поруч на Олімпіаді (деякі з тих росіянок з мого дитинства також були на Іграх) не було зневаги, вони ставилися до нас досить рівно.

Але після 24 лютого взагалі немає ніяких контактів з росіянами. Спочатку намагалися їм писати: "Виходьте на мітинги, робіть щось, кричіть, бо ми прокинулись о п’ятій ранку від вибухів по всій країні, це ніяка не спецоперація". Вони ж почали казати, що це рятувальна операція. Після цього ми зрозуміли, що розмови з ними – це марна трата часу. Спілкуватися з ними – безглуздо", – цитує Фєдіну Трибуна.