"Я задоволений (результатом на ЧС), бо рік видався надзвичайно складний. З вересня 2021 року все йшло не так, як треба. Спочатку одна хвороба – проблеми зі здоров’ям, після нового року я другий раз захворів з температурою під 39.

Потім у лютому почалася війна і я також зупиняв тренування. Тобто я сезон починав три рази. У деякі моменти навіть були думки – кинути плавання. Тому, що воно якось все взагалі не складалося. Скажу, що чемпіонат світу склався досить непогано, як для спортсмена, який роздумував завершити свою кар’єру.

Виступом у басейні на чемпіонаті світу в Будапешті я задоволений 50/50. На 800 метрах вільним стилем я виступив з рекордом України і було все класно – третє місце. Але на дистанції 1500 метрів, щось склалося не так. Все ж таки, дуже важкі морально змагання, у зв’язку з війною, яка відбувається в Україні. Важко зосередитись через це, але нічого. Те, що не вбиває нас, робить нас сильніше. Скажімо, це морально та ментально зміцнить мене.

Виступами на відкритій воді задоволений на всі сто відсотків. Є історична медаль для України. Звичайно, на 10-кілометровій дистанції також хотілося поборотись за нагороди. Але я тільки розпочав цей шлях і потрібна практика та досвід. Саме тому ми працюємо над цим і сподіваюсь, що до Олімпіади в Парижі на дистанцію 10 кілометрів дійду з багажем досвіду і гарними результатами", – розповів Романчук Суспільному.

На ЧС-2022 Михайло завоював дві бронзові медалі – на дистанціях 800 м вільним стилем та 5 км на відкритій воді.