"У перший день все було хаотично. Вже 24-го лютого ми поїхали на новостворений блокпост "Черкаська дамба", аби підсилити поліціянтів. Потім почалися організаційні процеси, за три дні до нас приєдналося дуже багато людей.

За 3-4 дні тероборона була вже повністю укомплектована. Нам видали зброю. Коли ми відправилися в Луганську область, зрозуміли, що "наркомани та алкоголіки" скінчилися. Проти нас воювала добре підготовлена армія – вагнерівці, кадирівці, російські військові. Розслаблятися не можна було. Треба щомиті бути максимально зібраними.

Їхали в Попасну на БМП. Ми вперше бачили такий транспорт. Навколо вибухи, вогонь, жарево. Розумів, що ми реально їдемо в пекло. Коли побачив розбиті будинки, виникло відчуття, ніби все це якийсь сюр.

Наче цього всього не може бути насправді, наче це картинка з відеогри. Як місія-прев’ю в комп’ютерних шутерах. Все зруйноване, полум'я, ніч.

Коли дісталися місця висадки, почалася паніка. Сержант Вишневецький навчив мене: "Якщо чуєш свист – лягай". Під час кожного свисту я падав на землю.

Я ще не розумів, далеко це чи близько. Я падав, вставав з важким рюкзаком і продовжував йти. І це теж було, наче уривки з фільму про війну. А я – персонаж.

Нас зустріли хлопці, ми дійшли до місця дислокації. Потім наш командир каже нам фразу, яку я запам’ятав на все життя: "Ласкаво просимо в Попасну", – цитує Романа Щербатюка Українська правда.

Додамо, Щербатюк виступить на Всесвітніх іграх, які стартують в США 7-го липня.