Керівництво клубу Servetto-Makhymo-Beltrami TSA змушує українок брати участь у турнірі "Джиро Д’Італія Донне" в команді з росіянкою Анною Потокіною. Річ у тому, що вона підтримує злочинні дії росії та поширює російську пропаганду про "українських нацистів".

"Сьогодні ми відмовились продовжувати гонку і знаходитись з нею в одній команді – нам відповіли, якщо ми відмовляємось від перегонів, то ми не отримаємо ніяких документів на проживання в Італії. І ми погодились з цим. Ми відмовились від цієї команди, доки вона не прибере Потокіну звідти", – заявила Мельничук в коментарі Tribuna.

Також менеджер виставив фото українок з росіянкою та підписав: "Анна, Вікторія та Марина – одна команда, росія та Україна об’єднані спортом. Можливо, російським і українським політикам також варто взяти приклад з нашої команди". Такі меседжі обурили українок. Вони звинуватили керівництво у маніпуляціях та заявили, що не мають жодних контактів з прихильницею путіна.

Зазначимо, що Дисциплінарний комітет Міжнародного союзу велосипедистів відреагував на неприємний інцидент та відкрив провадження щодо виступів росіянки Анни Потокіної.