"Мене звати Георгій Зантарая. Я – український дзюдоїст, багаторазовий чемпіон світу та Європи. За моєю спиною знаходиться зруйнований спорткомплекс, де сотні дітей займалися дзюдо.

Російські окупанти зруйнували не тільки цей спорткомплекс, а й сотні подібних в Україні. Вони руйнують наші домівки, лікарні, школи та вбивають наших людей. Це не просто вторгнення на українську землю, а спроба знищити все українське, все те, що прагне бути вільним.

Від перших днів війни мільйони українців почали боронити нашу країну від ворога. Серед них сотні спортсменів зі зброєю в руках захищають та боронять незалежність нашої країни. 59 спортсменів вже ніколи не почнуть готуватися до змагань.

У цей час росіяни беруть участь у міжнародних змаганнях. Звісно, можна розповідати про несправедливість у відношенні до спортсменів, говорити, що вони не причому і використовувати кліше "спорт поза політикою".

Але як ставитися до того, що більшість цих спортсменів не тільки підтримують диктаторський режим своєї країни, а й схвалюють так звану "спеціальну операцію". Хтось мовчить, відвертає очі від факту загибелі десятка тисячі невинних людей. Для когось це все "не так однозначно".

Не можна мовчати, тому я говорю в голос. Висловлюйтесь проти війни і змагайтесь проти неї. Беріть участь у міжнародних змаганнях не тільки за бали, секунди і метри, а за звичайні життєві цінності, олімпійські цінності.

Оголошуйте свою позицію, підписуйте антивоєнну декларацію спортсменів. Кожен підпис, кожен жест солідарності вкрай важливий для нашої держави і всього світу. Я готовий відмовитися від своїх нагород, оскільки жодна медаль не варта людського життя", – сказав Зантарая у звернені.

Нагадаємо, що росіянам та білорусам дозволили виступати під нейтральним прапором. Збірна України з дзюдо буде бойкотувати такі турніри.