"Ми не тільки країна, яка може відстояти себе. Ми країна талановитих людей, котрих хочуть наслідувати, в яких хочуть переймати досвід. Це було важливо і до війни, це важливо зараз і буде важливо після війни. Нам потрібно буде з нашим іменем йти далі.

Постійно, коли я приїздив на семінари і казав, що я з України, то мені відповідали: "А, це там, де гармошка і ведмеді...". Тобто багато людей не розуміли де це територіально, вони вважали, що це росія. Зараз такого немає.

Тепер нас вже чітко ідентифікують, розуміють хто ми, розуміють, що ми дуже сильні. Нам доводиться за це дуже сильно заплатити, але нарешті вони розуміють, що ми не росія.

Мабуть, для кожної країни має статися щось таке, що згуртує і змінить вектор назавжди. Я розумію, що я зараз не сиджу в окопі, а розказую тут про якісь речі в майбутньому, та все ж кожен на своєму місці робить те, що вміє", – сказав Торохтій в інтерв’ю Xsport.

Додамо, що у 2012 році Торохтій став Олімпійським чемпіоном Лондона, проте згодом у нього відібрали золоту медаль через звинувачення в допінгу.