Париж втретє в історії приймав Олімпійські Ігри, до цього це було в 1990 і 1924 роках. Церемонія закриття пройшла на стадіоні Стад де Франс, який став осередком медалей для українських легкоатлетів. Саме на цьому стадіоні Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Михайло Кохан здобули свої олімпійські медалі.

Розпочалася церемонія закриття з пісні, яка була написана у 1955 році, як ода любові до французької столиці. Згодом на стадіоні пролунав гімн Франції після якого розпочався парад прапороносців. Прапор України винесли срібні призери цієї Олімпіади Парвіз Насібов і Людмила Лузан.

Потім на заповненому Стад де Франс прозвучали популярні пісні Freed from Desire та We Are the Champions. Також відбулася церемонія нагородження призерок марафонської дистанції. Чемпіонкою Ігор у Парижі стала Сіфан Хассан з Нідерландів, яка вийшла у хіджабі. Цей жест, імовірно, був виконаний на знак протесту, адже Франція заборонила спортсменкам одягати хіджаб на цій Олімпіаді.

Згодом незвичний персонаж виніс прапор Греції, адже саме там були засновані Олімпійські ігри, які вперше відбулися 2800 років тому. Неймовірний перформанс відбувся на Стад де Франс, який буквально перетворився на гігантський театр. Із неба з'явився Золотий мандрівник, який натхненний французькою історією, зокрема духом Бастилії.

Французький рок-гурт Phoenix запалив публіку своїм виступом. Після, розпочалися офіційні промови та пролунав гімн МОК. Мер Парижа передала естафету меру Лос-Анджелесу, де відбудуться наступні Олімпійські ігри у 2028 році. На честь цього заспівали гімн США.

Одразу після цього в об'єктиві камери з'явився легендарний Том Круз, який спустився з даху Стад де Франс. Йому передали олімпійський прапор, який він мав доставив в американське місто. Було показано як він мчить вулицями Парижа на мотоциклі та заїжджає в літак.

Окрім Тома Круза родзинкою програми стали виступи Біллі Айліш та Снуп Догга, якого протягом цієї Олімпіади неодноразово помічали на трибунах. Після американської частини юна легенда Франції та Ігор у Парижі Леон Маршан приніс олімпійський вогонь, щоб загасити його та закрити Олімпіаду. До слова, Маршан став лідером індивідуального заліку за кількістю золотих медалей. У активі плавця чотири золоті та одна срібна нагорода у різних дисципліна.

Зазначимо, що українські спортсмени змогли завоювати 12 нагород на циї Олімпійських іграх. Завдяки такому результату наша країна розташувалась на 22-му місці в медальному заліку. Це найкращий результат України на Олімпійських іграх за останні 12 років. Найвище в рейтингу Україна була на Олімпіаді-1996 – дев'ятою.