"Мені байдуже, хто там і кого привітав. Це його рішення, його соціальні мережі. Не знаю, з чим це пов’язано, але для мене це не є якоюсь трагедією", — сказав Беленюк Sport-express.ua.

Видатний борець також розповів, чим буде займатися після завершення активної кар'єри.

"В мене парламентська робота є, особисте життя, на яке не вистачало часу. Тепер у мене трішки звільниться часу. Я не жив за рахунок того, що займаюся боротьбою, я отримував зарплатню у Верховні раді. У Міністерстві спорту в мене немає ніяких виплат, я займався спортом, як хобі. Я дійсно був як спортсмен-любитель. Олімпіада від її витоків – це змагання любителів, людей, які не отримують гроші за те, що займаються спортом.

Через те, що я у 2019 році став депутатом, я перестав отримувати гроші зі сфери спорту. Тому я справжній олімпієць, згідно з філософією олімпійського руху.

Буду і надалі тренуватися, але вже – відштовхуючись від часу та бажання. Спорт залишиться у моєму житті".

Нагадаємо, конфлікт між Беленюком і Гутцайтом має тривалу історію. Раніше Жан публічно критикував на той момент ще міністра молоді та спорту за те, що на минулу Олімпіаду поїхала надто роздута делегація чиновників. Також чемпіон Токіо-2020 був конкурентом Гутцайта на виборах голови НОК, але програв.