Ірина Геращенко без проблем взяла стартову висоту 1,86 м з першої спроби. Ярослава Магучіх розпочинала свій шлях у фіналі одразу з позначки 1,91 м і теж впевнено впоралася із завданням.

Далі Геращенко з першої спроби також підкорила висоту 1,91. Наступне випробування – 195 см. Тут в дуету українських дівчат знову проблем не виникло. І Магучіх, і Геращенко перестрибнули планку з першої спроби.

1,98 для Магучіх проблемою не стали – з першої спроби, з пристойним запасом. Геращенко ж, на жаль, цю висоту так і не взяла. Щоправда, підкорених з першої спроби 195 см Ірині вистачило, щоб отримати бронзову медаль. Третю сходинку українка розділила з австралійкою Паттерсон.

Єдиною конкуренткою Магучіх залишилася інша представниця зеленого континенту Оліслагерс. Позначка у 2 метри австралійці не підкорилася. Натомість Ярослава цю висоту підкорила одразу.

Оліслагерс завалила планку і з другого разу. Однак реалізувала свій останній шанс на цій висоті.

Перша спроба на позначці 2,02 для Ніколи була невдалою. Ярослава теж помилилася на цій висоті – перша її хиба у фіналі. Друга спроби Оліслагерс теж виявилася невдалою. Українка теж не підкорила планку. Третю спробу Оліслагерс теж провалила. Це означало, що Магучіх вже стала олімпійською чемпіонкою, однак вирішила підняти позначку до 2,04. Однак не змогла її підкорити.