"Скажемо чітко, ми говоримо про жіночий бокс. У нас є двоє боксерок, які народилися жінками, виросли жінками, мають жіночий паспорт і багато років змагаються як жінки. І це чітке визначення жінки. І ніколи не було сумнівів у тому, що вони жінки.

Зараз ми бачимо, що хтось хоче заволодіти визначенням того, хто є жінкою. І тут я можу лише запросити їх створити науково обґрунтоване, нове визначення того, хто є жінкою. І як той, хто народився, виріс, змагався, мав паспорт жінки, може не вважатися жінкою? Якщо вони щось придумують, ми готові слухати, ми готові це розглядати.

Але ми не будемо брати участь в часом політично вмотивованій культурній війні. І дозвольте мені сказати про те, що відбувається в цьому контексті в соцмережах. Уся ця мова ненависті, ця агресія та зловживання, які підживлюються цією повісткою дня, є абсолютно неприйнятними", – сказав Бах під час прес-конференції.

Нагадаємо, 1 серпня відбувся бій 1/8 фіналу вагової категорії до 66 кг між алжиркою Імане Хеліф та італійською боксеркою Анджелою Каріні. Поєдинок тривав лише 46 секунд і закінчився тим, що італійка стояла на колінах на рингу в сльозах. І все після того, як алжирка завдала жорстокого удару, від якого захисний шолом Каріні здригнувся.

Після цього розгорівся гендерний скандал, адже Хеліф має XY-хромосоми, як у чоловіків, а не дві X-хромосоми, як у жінок. Зазначимо, що її дискваліфікували на минулорічному чемпіонаті світу через занадто високий рівень тестостерону та провалений гендерний тест. Однак алжирку все ж допустили до Олімпіади-2024 після ретельної перевірки.

Окрім Хеліф на ці Ігри допустили і Лінь Юйтін, яка теж була дискваліфікована через провалений тест на відповідність статі.