"Шанс був однозначно. Два фактори, перший – вона не була сіяною, бо пропустила деякі змагання і не набрала рейтинг, другий – найголовніший, на мій погляд, через травму вона не могла провести повноцінний збір загальнофізичної підготовки, підняти свої функціональні якості на той рівень, який був необхідний для Олімпіади.

Тут ми побачили, що вона не була у своїх найкращих кондиціях, трохи підсіла. Це два основні фактори. Дуже важливо бути у вісімці сіяних, бо ти уникаєш до чвертьфіналу сутичок із найсильнішими. Можливо, не вистачило ще одного збору, спарингів, але вона їх пропускала через травму. Тільки так я це бачу.

Зараз про це важко говорити (про участь Білодід на ОІ-2028 – прим.), це стосується лише Даші. У кожного спортсмена після Олімпіади десь місяць-два – це дуже складний час, адже потрібно ухвалювати рішення: чи ти йдеш ще на 4 роки цієї шаленої, важкої праці, відмовляти собі у принадах звичайного життя людини або ти шукаєш себе поза спортом, що також нелегко, тим паче, враховуючи ту ситуацію, яка у нас у країні. Тому, кожен спортсмен сам буде ухвалювати рішення, побачимо.

Даші лише 24, вона може залишитися, не все втрачено у спорті. Її потенціал дозволяє залишатися, боротися, тут немає проблем. Наприклад, за бронзу у її категорії боролася бразилійка Сільва, якій 32 роки, яка ще боролася на Олімпіаді у Лондоні у 2012-му. Тут все індивідуально і кожен сам буде ухвалювати рішення", – сказав Дуброва у коментарі сайту Чемпіон.

Нагадаємо, Білодід припинила виступи на Олімпіаді на стадії 1/8 фіналу. Вона через дискваліфікацію поступилась японці Харуці Фунакубо та зі сльозами покинула турнір.