Олімпіада-2024. Футбол. Груповий етап. Третій тур

Україна U-23 – Аргентина U-23 – 0:2

Голи: Альмада, 48, Ечеверрі, 90+1

Марокко U-23 – Ірак U-23 – 3:0

Голи: Річардсон, 19, Рахімі, 28, Еззалзулі, 36

Перед третім туром у квартеті України кожна команда мала однакову кількість очок – по три. Флешбеки з Євро-2024. Підопічні Ротаня посідали друге місце. І все мав вирішити їхній поєдинок з однолітками з Аргентини.

"Альбіселесте" прогнозовано активніше розпочали матч та більше володіли м'ячем. Перший небезпечний момент організував чинний чемпіон світу Хуліан Альварес, який потужно пробивав з меж штрафного, але м'яч пролетів над воротами.

На екваторі першого тайму хороший шанс вивести Україну вперед мав Максим Хлань, але не зумів замкнути пас Максима Брагару поблизу воріт аргентинців. Суперники одразу ж відповіли небезпечним моментом, але виручив Фесюн.

Команди продемонстрували вогняний 15-хвилинний відрізок перед перервою. Найкраща нагода відзначитися до перерви була у Михайленка на останній хвилині основного часу, але йому не вдалося завершити контратаку українців влучним ударом.

Загалом у першому таймі "синьо-жовті" завдали 1 удар у площину воріт та 43% володіння м'ячем, "альбіселесте" відповіли двома ударами. У паралельному поєдинку Марокко влаштувало погром ще до перерви – 3:0. Тож тепер Україну влаштовувала лише перемога.

Та вже на старті другого тайму команду Ротаня чекав крижаний душ. Альмада скористався провалом в опорній зоні українців та розрядив гармату в правий кут. Цього разу Фесюн виручити не зміг.

На 74-й хвилині Криськів та Краснопір пробивали по воротах метрів з 10, але оборонці їх заблокували. Невдовзі момент мав Очеретько, але його нейтралізував Отаменді.

Вже у компенсований час Ечеверрі остаточно поховав всі надії України на плей-офф. 0:2 – "синьо-жовті" поступаються і фінішують на третій позиції у своєму квартеті. Паралельний матч завершився перемогою Марокко над Іраком (3:0), тож "Атлаські леви" вийшли з другого місця. А підопічні Ротаня попрощалися з Олімпіадою-2024, першою в історії для збірної України.