Олімпіада-2024. Теніс. Жінки. Одиночний розряд. 1/8 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Барбора Крейчикова (Чехія) – 1:2 (6:7, 6:2, 4:6)

Еліна дуже потужно розпочала матч проти переможниці цьогорічного Вімблдону, "всуху" забравши три перші гейми. Однак потім 10-а ракетка світу зуміла зібратися та наздогнала Світоліну. Далі почала точитися дуже рівна гра, яка перетекла у тай-брейк. Тут українка теж стартувала дуже впевнено, але дозволила Барборі обійти та дотиснути її. Перший сет – за чеською тенісисткою.

Другу партію впевненіше розпочала Крейчикова, забравши перший гейм. Втім, Еліна продемонструвала характер і швидко змогла відігратися та вийти вперед. Зокрема, українка взяла гору у четвертому геймі, який складався з 14 розіграшів – 3:1 на користь Еліни. Далі наша землячка відірвалася від Крейчикої та виграла цей відтинок протистояння з рахунком 6:2 та зрівняла шанси на перемогу. Все мав вирішити третій сет.

У ключовій партії Світоліна напрочуд впевнено забрала два перші гейми, але Барбора зуміла відновити паритет – 2:2. Третій сет тенісистки провели максимально рівно, але у вирішальному відрізку вперед вирвалася чешка. Врешті Крейчикова вигравала 5:3 і подавала на матч, але не змогла реалізувати матч-поінт.

Еліна підібралася впритул (4:5), але Кречикова таки дотиснула її в вийшла у чвертьфінал. Заруба на корті тривала три години. Світоліна припиняє боротьбу на Олімпіаді-2024.