"Я ще не можу зрозуміти до кінця. Мені здається, я буду розуміти після командних змагань. Зараз я фокусуюся на команді, це дуже важливо. І дівчата, і я готові, але мені треба трішки часу, щоб відновитися. І після Ігор я вже розумітиму, що відбулося, що це п'ята нагорода. Хоча одразу, коли виграла її, показала "п'ять". Шокована.

Ми всі змінюємося, я дуже змінилася за цей час, з початку повномасштабної війни. За 2.5 роки, що були, я не приносила медалі: на чемпіонатах Європи в особистих першостях, на чемпіонатах світу. І мені дуже хотілося з головного старту принести медаль. Тому я думала про яку-небудь медаль, чесно.

Але коли це "бронза" – це більш драматично, і вона в мене третя. Те, як я це роблю, взагалі не розумію. Я втретє фехтую за "бронзу", і це просто нічні кошмари. Ця медаль дуже цінна, враховуючи те, через що проходить наша країна. Мені здається, це дуже важливо для всіх нас, для всіх вболівальників, для всіх хлопців і дівчат, які нас захищають.

На Олімпіаді дуже важливо пройти перший бій. Ти звикаєш до ситуації, до зали треба було звикнути, до емоцій. Треба розфехтуватися. Ну, і, звісно, через Токіо-2020. У мене були флешбеки. Травма є, звісно. Для мене було дуже важливо пройти цей момент. І, як можна було побачити, до чвертьфіналу я вже фехтувала: то вже була Оля", – сказала Харлан у коментарі Суспільне Спорт.

Нагадаємо, Ольга Харлан принесла Україні першу медаль на Олімпійських іграх у Парижі та п'яту олімпійську нагороду у своїй кар'єрі. Легендарна фехтувальниця записала собі в актив бронзу. За кількістю олімпійських медалей Харлан наздогнала Яну Клочкову.

Нагадаємо, Ольга є олімпійською чемпіонкою 2008 року та срібною призеркою Олімпіади-2016 в командній першості, володаркою срібної та бронзової медалей Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості.