У п'ятницю, 26 липня, Марко Леппае мав намір приєднатися у Парижі до свого сина, а також підопічного – фінського стрільця Алексі Леппае. Тому він здійснив подорож з Фінляндії до Франції.

На жаль, він не зміг її завершити. Чоловік помер на борту літака. Алексі Леппае дізнався про смерть батька лише після того, як літак приземлився в Парижі, якраз перед церемонією відкриття Олімпіади-2024.

За 300 кілометрів до посадки у 59-річного Марко Леппае стався серцевий напад. Незважаючи на реанімаційні заходи, він помер в оточенні близьких, які летіли з ним на змагання.

Причиною смерті тренера, який багато років представляв Фінляндію, як спортсмен, а після завершення кар'єри став суддею та тренером, міг стати рак. Леппае вже декілька років був серйозно хворий, повідомляє meczyki.pl.

Син, однак, не відмовився від свого виступу на Олімпіаді – він здійснив мрію батька. Алексі Леппае дебютував на Олімпіаді, взяв участь у кваліфікації змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

29-річний спортсмен фінішував на 22-му місці і завершив змагання на цьому етапі. Втім, у нього ще буде спроба покращити результат – у Парижі Алексі ще виступить у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 50 метрів.