Вперше в історії літніх Олімпійських ігор захід пройшов не на олімпійському стадіоні, а на головній річці міста – Сені. Десятки човнів перевезли спортсменів і артистів річкою через саме серце французької столиці.

Шанувальники спостерігали за видовищем з берегів водойми і навіть сильний дощ не став на заваді. Сеною пропливли близько 82 човнів, на яких були представники делегацій, артисти і спортсмени. Довжина маршруту складала 6 км.

Церемонія відкриття розпочалась із вступного ролику із легендарним нападником Зінедіном Зіданом, який повернув олімпійський вогонь до Парижа. Також у церемонії взяла участь і співачка Леді Гага, яка виступила у стилі французького кабаре.

Із промовою виступив Президент Франції Емануель Макрон та очільник МОК Томас Бах. Згодом Зідан передав олімпійський вогонь дворазовому чемпіону Ігор Рафаелю Надалю, а той у свою чергу віддав Серені Вільямс.

Легкоатлетка Марі-Жозе Перек та дзюдоїст Тедді Рінер підпалили олімпійський вогонь у повітряній кулі, яка здійнялася в небо. На сцені заспівала Селін Діон.

58 українських спортсменів долучилися до церемонії відкриття. Прапор України несли олімпійські призери Олімпіади в Токіо – тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук. На українському човні лунали патріотичні гасла: "Слава Україні! Героям слава!".

Нагадаємо, що нашу країну на Олімпіаді в Парижі представлятимуть 140 спортсменів, які змагатимуться у 23 видах спорту. Олімпійські ігри триватимуть до 11 серпня.