Як повідомляє France24, знаменитий український стрибун з жердиною пронесе вогонь в муніципалітеті Сен-Дені, поряд зі стадіоном Стад де Франс.

Бубку запросив особисто мер Сен-Дені, де він у 1984 році встановив світовий рекорд, підкоривши висоту 5 м та 88 см. Таким чином керівництво міста та муніципалітету хоче відзначити 40 річницю цього світового рекорду.

Зазначимо, що етап, під час якого Сергій Бубка долучиться до естафети Олімпійського вогню, буде останнім перед внесенням вогню до Стад де Франс, на якому буде відбуватись офіційна церемонія відкриття Ігор.

Серед почесних факелоносців 26 липня буде чимало відомих імен. Зокрема, вулицями Сен-Дені разом з Бубкою вогонь пронесуть американський реп-виконавець Снуп Догг, французька актриса Летиція Каста та французький репер MC Solaar.

Зазначимо, що напередодні Олімпійських ігор у Парижі пройшла культурна Олімпіада, в рамках якої була представлена робота бельгійського скульптора П’єра Ларруази, присвячена світовому рекорду Сергія Бубки у 1985 році. Тоді в Парижі українець першим у світі підкорив планку, встановлену на висоті 6 метрів.