Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що фіналістка Олімпійських ігор в Токіо, чемпіонка Європи та світу з художньої гімнастики Вікторія Онопрієнко пропустить змагання у Парижі. Тренерський штаб збірної України вирішив віддати перепустку на Ігри 16-річній Таїсії Онофрійчук. Зазначимо, що олімпійську ліцензію для нашої збірної здобула саме Онопрієнко. Однак путівка не була іменною. Частину сезону Вікторія пропустила через травму.

"Насамперед хочу нагадати, що Вікторія Онопрієнко – вихованка школи Дерюгіних. З перших її кроків у художній гімнастиці ми в неї вірили, ми її підтримували, вклали в неї свої знання, енергію, сили, любов. Особисто я провела з Вікторією незліченну кількість годин на килимі, передаючи їй свій досвід.

Результат цього ми всі знаємо: Вікторія є фіналісткою Олімпіади-2020, бронзовою призеркою чемпіонату світу, чемпіонкою Європи, володаркою двох срібних медалей першості континенту та переможницею багатьох етапів Кубка світу та інших престижних змагань.

Рішення про те, хто буде виступати на Олімпіаді в індивідуальній першості, було дуже складним. Однак є чіткі критерії, згідно з якими Таїсія Онофрійчук набрала необхідну кількість балів, аби відібратись на Ігри до Парижу. Таїсія, до речі, теж є вихованкою школи Дерюгіних.

Вікторія має бійцівський характер, тому я вірю, що ця ситуація зробить її сильнішою. Вона відстоює прапор України на всіх змаганнях, у яких бере участь, і особливо в такий важкий час, як час повномасштабної війни в нашій країні, коли, як ви знаєте, вона кожного дня переживає за батька, який боронить Україну на фронті, і якому ми всі за це дуже вдячні. Ми завжди підтримували й будемо підтримувати Вікторію: як в спорті, так і в особистому житті.

Бажаємо їй якомога скорішого відновлення від травми", – наводять слова Дерюгіної на сторінці Федерації художньої гімнастики України в Instagram.