31-річна Кемпбелл – багаторазова призерка Олімпіад та чемпіонатів світу на дистанціях 50 та 100 метрів вільним стилем. Австралійська плавчиня намагалася відібратися на п'яту для себе Олімпіаду, дебютувавши на цьому рівні ще у 2008 році у Пекіні, коли їй було 15 років.

У червні Кемпбелл боролася разом з іншими австралійськими плавчинями за здобуття місця в команді на Ігри у Парижі. Однак не змогла це зробити ані у 50-метрівці, ані у 100-метрівці вільним стилем.

Після цього вона вирішила оголосити про завершення кар'єри.

"Віддала все ще було під час боротьби за відбір на п'яту Олімпіаду, тому, попри невдачі, пишаюся собою. Це була довга і неймовірна подорож, яку я б не проміняла ні на що. Не можу дочекатися старту Олімпіади, щоб вболівати за "австралійських дельфінів" та решту австралійської олімпійської збірної у Парижі", – написала Кемпбелл на своїй сторінці в Instagram.

Кемпбелл тричі здобувала золото Олімпіад в естафеті 4х100 м вільним стилем – на Іграх-2012, 2016 та 2020. І ще одне – в естафеті 4х100 м комплексним стилем (2020 рік).

Загалом за кар'єру вона завоювала вісім медалей Олімпійських ігор, а також 12 – на рівні чемпіонатів світу. Кейт встановила 6 світових та 7 олімпійських рекордів.