21-річний чемпіон світу та Європи серед юнаків поступився вже на старті кваліфікаційного турніру, який проходить у Бангкоку. В 1/8 він програв ірландцю Айдану Волшу роздільним рішенням суддів. Втім оцінки арбітрів шокували представників України, які збираються протестувати такий результат.

"Олімпійський світовий відбірковий турнір у Бангкоку нагадав великий цирк, де ми бачимо несумлінних суддів, які ухвалюють рішення з високою артистичною майстерністю.

Наш спортсмен Юрій Захареєв дуже добре підготувався до цього кваліфікаційного турніру, і ми точно виграли бій з ірландцем, але "справедливі" судді зробили свою чорну роботу. У принциповому бою за участю Захарєєва судді незрозумілим і несправедливим чином дали супернику перевагу з першого раунду, дотримуючись свого чорного бізнесу", – йдеться у коментарі віце-президента ФБУ з міжнародних зв'язків Олександр Манчак у соцмережах.

У Федерації боксу України виклали відео бою Захарєєва проти Волша, в якому наголосили, що з першого ж раунду судді надали перевагу ірландцеві, знявши з українця бал.