Боснюк отримав тимчасове усунення від усіх змагань під егідою Всесвітньої федерації бадмінтону (BWF) через проблеми зі ставками.

За словами самого спортсмена, він порушив правила, пов’язані зі ставками у 2022 році. Термін бана становить 1,5 року. За інформацією видання TV 2 Sport, спочатку українець заперечував усі звинувачення, проте після розслідування BWF, зізнався, що робив ставки на матчі, але не знав про існування заборони на це.

Як повідомив сам спортсмен у коментарі Суспільному Спорт, шансів оскаржити рішення організації щодо свого відсторонення він не має.

23-річний Боснюк – лідер збірної України з бадмінтону та найрейтинговіший її гравець – 33 місце у світі. Для того, щоб відібратися на Олімпіаду, йому треба було просто втриматися у топ-35. Проте через скандал спортсмен втратив можливість взяти участь у Іграх.

Таким чином збірна України з бадмінтону матиме на Олімпіаді найменше представництво за останні 20 років. Єдиною представницею цього виду спорту від нашої країни у Парижі стане Поліна Бугрова.