За інформацією The Times, міністр спорту Великобританії Стюарт Ендрю написав листа до глав Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародного паралімпійського комітету, підтримавши їхню політику щодо російських спортсменів. У листі було зазначено, що британська сторона погоджується з позицією МОК та МПК і більше не вимагатиме від російських спортсменів додаткових умов нейтральності під час змагань у Великій Британії.

"З огляду на те, що МОК та МПК досягли усталеної та узгодженої позиції щодо участі росіян та білорусів на міжнародній арені, зараз саме час об'єднатися на підтримку цієї позиції. Ця точка зору буде доведена до наших спортивних організацій, і ми більше не наполягатимемо на необхідності будь-яких додаткових умов нейтралітету, коли змагання відбуваються у Великій Британії", – йдеться у листі.

Таким чином, МОК дозволить Британії знову проводити в країні заходи, пов'язані з Олімпійськими іграми, включаючи відбіркові змагання.

Раніше МОК протестував проти вимог британського уряду до російських та білоруських спортсменів, які бажають виступати у Британії, про подання письмової заяви про їхню нейтральність у військовому конфлікті з Україною або відсутність державного фінансування.

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Нагадаємо, більше 200 українських атлетів звернулися з відкритим листом до президента Франції, міського голови Парижа, міністра спорту Франції та глави Оргкомітету Олімпійських ігор 2024, у якому вони закликають заблокувати доступ російських спортсменів, які підтримують війну, до Олімпійських ігор у Парижі.