Франція планує щодня залучити до охорони ОІ близько 45 тисяч своїх поліціянтів і сил безпеки, 20 тисяч співробітників приватної служби безпеки та 15 тисяч військових. Про це повідомляє Reuters.

У січні країна-господар звернулася до 45 інших держав з проханням надати 2 тисячі додаткових військових, поліціянтів і цивільних. Підсилити рівень безпеки під час Олімпіади Францію змусили війни в Україні та на Близькому Сході й загроза терористичних атак.

Джерело у французькому уряді повідомило, що наразі 35 країн дали позитивну відповідь. Польща погодилась надати свої війська, зокрема, кінологів. Німеччина заявила, що також зробить свій внесок.

За словами дипломатів, інші європейські союзники, серед інших, Велика Британія та Італія, нададуть десятки поліціянтів для допомоги в патрулюванні вулиць. Ізраїль та США, начебто, надішлють свої власні засоби безпеки.

Нагадаємо, Олімпіада-2024 пройде у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Росіяни та білоруси допущені на Ігри нейтральному статусі, тобто без прапора і гімну та інших символів своїх країн.