Спортсменка поскаржилась на несправедливість у підготовці до змагань. На її думку, в росіян значна перевага, адже в українських спортсменів немає потрібних умов для повноцінних тренувань через війну.

"Я подумала, що Росію вони допускають до змагань, хоч і не до всіх видів, але все одно, і вони там кажуть про якісь там рівні умови.

Навіть якщо ми не говоритимемо про життя поза спортом, про те, скільки людей сьогодні залишилося без своїх будинків і просто без усього, ми елементарно не маємо однакового часу на тренування.

І це не наша провина, бо ми просто готуємось менше, ніж вони. Ми просто не маємо змоги тренуватись. У нас зараз немає рівних умов для підготовки. Вже не кажучи про моральний стан та інше. І рік у нас почався новий, а кончені сусіди залишились старі.

Окей, допускають до Олімпіади не всіх, але все одно – як про це взагалі може йтися? Я вважаю, що взагалі ніколи в житті більше не можна допускати, а тут вони кажуть вже про цей рік", – цитує слова Федіної Oboz.ua.

Нагадаємо, 21-річна уродженка Донецька є багаторазовою чемпіонкою чемпіонатів світу та Європи з артистичного плавання. У 2014 році була змушена покинути рідне місто і переїхати в Харків через воєнні дії на Донбасі.