"Бойкот Олімпіади все ще є варіантом? Остаточне рішення з цього приводу прийматимуть найголовніші люди в Україні. Впевнена, вони ухвалять правильне рішення. Якщо влада моєї країни вирішить бойкотувати Олімпіаду в Парижі – погоджуся з цим рішенням і підтримаю його. Поки ніхто не питав моєї думки, але думаю, це станеться, бо уряд сприймає це дуже серйозно. Буду підкорятися волі більшості, і, висловлюючи свою думку, враховуватиму позицію інших спортсменів, а не тільки тенісистів.

Ми як тенісисти не хочемо грати з росіянами, але повинні пам’ятати, що в контексті Олімпіади ми перебуваємо в зовсім іншій ситуації, ніж представники інших дисциплін. У нас щороку чотири турніри "Великого шлему", а Олімпіада для нас не така вже й важлива. Інші спортсмени витрачають чотири роки на підготовку виключно до Олімпіади. Для них цей старт може стати найважливішим у кар’єрі. Тому підтримую те, що Україна відправить на Олімпіаду найсильнішу команду в історії, а росіяни та білоруси дивитимуться змагання по телевізору.

Чи не здається мені абсурдом, якби на Олімпіаді з’явилися спортсмени з країни-агресора, а українці – ні? Сподіваюся, що росіяни та білоруси, які отримають кваліфікацію на Олімпіаду як нейтральні спортсмени, бойкотуватимуть цю подію на знак солідарності зі своїми земляками. Так було б краще для всіх.

Мені справді важко говорити хороші слова про гравців з цих країн, але в цьому випадку тримаю кулаки, щоб вони виявилися справжніми патріотами й висловили підтримку всім своїм співвітчизникам, які не можуть боротися за путівку в Париж.

Підтримка інших країн? Дякую насамперед полякам. Те, що ви робите для нашої країни та наших громадян, вражає. Не знаю, чи зможемо ми колись відшкодувати таку підтримку", – сказала Цуренко в інтерв'ю Sportowe Fakty.