Напередодні Національний олімпійський комітет Філіппін звернувся до МОК із проханням допустити Пак'яо на Ігри-2024 в особливому порядку. У Міжнародному олімпійському комітеті відповіли відмовою через вік легенди боксу, повідомляє російський ТАСС.

"До вимог допуску входить вікове обмеження в 40 років, яке тодішня AIBA встановила ще 2013 року як правило для боксерських турнірів. Коли МОК 2019 року відсторонив AIBA (нині IBA), то забезпечив, щоб бокс міг залишитися в програмі Олімпійських ігор- 2020 у Токіо та Парижі-2024 з метою захисту інтересів спортсменів. І тому МОК схвалив технічні правила IBA для олімпійського турніру в Токіо, які не оскаржувалися. Ті ж технічні правила застосовуватимуться і на турнірі в Парижі", – заявив представник МОК.

Нагадаємо, свій останній поєдинок у профі легенда боксу провів у серпні 2021 року, поступившись Йорденісу Угасу. Участь в Олімпійських іграх мала б поставити крапку в видатній кар'єрі Пак'яо. Олімпіада в Парижі відбудеться з 26-го липня по 11 серпня 2024 року. На ту мить "Пак Мену" буде вже 45 повних років.