"Сказати, що Дмитро Підручний реально претендував на медалі, буде перебільшенням? Ну чому ж? А якби зробив нуль у спринті – був би поряд із медаллю. І, знаючи характер Діми, думаю, він би зумів поборотися за ті п'ять секунд, що бракували б, на трасі. Я розумію, що всі команди можуть так говорити, але я кажу конкретно про шанси Підручного. Так що все було реально, однак зірки не зійшлися, просто треба було перемогти себе.

Смольський, наприклад, зміг це зробити. Ногами програв Підручному 20 секунд, але здобув срібну медаль. А Дмитро, якби стріляв точно, міг би виграти. То був шанс чи ні? Так, Підручний – не Бо і не Фійон-Майє, не лідер сезону. Але головне – підійти до оптимальної готовності тут і зараз. Подивіться, наприклад, на білорусок: Сола та Алімбекова весь сезон феєрили, а на Олімпіаді не змогли здобути медалі. Такий біатлон", – цитує Володимира Бринзака Український біатлон.

Нагадаємо, Дмитро Підручний встановив особистий рекорд в індивідуальних гонках на Олімпійських іграх у Пекіні. 30-річний уродженець Тернопільщини посiв 18-те місце, що стало його найвищим результатом у цій дисципліні за усю кар'єру.