"Чи не жалкую, що виступав за бойкот Олімпіади-2024 у випадку допуску росіян? Абсолютно не жалкую. Після 28 березня, коли змінили рекомендацію, ми ухвалили це рішення всі разом з президентами всеукраїнських федерацій, з нашими спортсменами. Це було наше спільне рішення – не будемо брати участь там, де будуть з’являтися російські та білоруські спортсмени.

І в цей час ми дуже наполегливо працювали. Я, як президент НОК, звертався до всіх своїх колег, представників НОК всіх країн. Як міністр я зібрав саміт країн Європи, де виступав наш президент Володимир Зеленський. Він теж закликав усіх не допускати росіян та білорусів.

Потрібно було прийняти це рішення. І всі ми вирішили боротися, бо ми нічого не знали. А якби їх взагалі допустили під своїм прапором? Але ми цього не дозволили. 26 липня, коли МОК надіслав всім країнам запрошення до участі в Олімпійських іграх – росія та білорусь їх не отримали. Їх не запросили взяти участь в Олімпійських іграх під своїми прапорами. І тоді ми вирішили, що вже настав час сьогодні розпочати боротися за ліцензії на Олімпійські ігри", – заявив Гутцайт в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1".