Напередодні дисциплінарна комісія AFLD отримала лист від WADA, у якому всесвітня організація наказала французькому агентству "змінити свою поведінку". В інакшому випадку вона запустить процедуру невідповідності та, можливо, накладе санкції. Про це повідомляє Barrons.com.

У листі WADA пригадало три нещодавні випадки, коли, на їхню думку, AFLD виносило "недостатньо жорсткі рішення". Крім того, Всесвітнє антидопінгове агентство звинуватило французьку організацію у прийнятті рішень, які "очевидно не відповідають ані світовому антидопінговому кодексу, ані праву Спортивного арбітражного суду".

Дисциплінарна комісія AFLD відкидає усі звинувачення та називає їх "спробою тиску" та "справжнім шантажем". За найгіршого для французів сценарію, їхнім спортсменам можуть заборонити брати участь у певних міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри, а країні заборонять приймати такі турніри.

Додамо, у 2018 році Французьке антидопінгове агентство розділили на дві частини. AFLD веде та контролює розслідування, а також пропонує покарання для спортсменів, підозрюваних у вживанні допінгу. Тоді як нагляд за цими розслідуваннями та накладення санкцій покладено на її незалежну дисциплінарну комісію.