"Потрібно об'єктивно розібратися. Якщо подивитися на Олімпіаду, на що ми могли розраховувати, то це в особистих перегонах лише Джима та Підручний, і в естафетних перегонах ми могли битися за медалі.

У нас були шанси, командна функціонально була готова дуже добре, але не вийшло зі стріляниною, не пристосувалися до цих складних умов – високогір'я, вітру, морозу. Таких тренувань не було під час сезону.

Ми спілкувалися із тренерами. Нас підвело те, що ми не мали підготовки в таких складних умовах, не було можливості. Хлопцям та дівчатам не вдалося до них звикнути.

Якщо взяти жіночу команду, то взагалі багато форс-мажорів. Дві хвороби у грудні Петренко та Меркушиної, вони були на антибіотиках, з температурою, інфекція була дуже серйозна. Але вдалося вийти на якийсь більш-менш рівень. Ми вже мовчимо про Блашко, яка не змогла стартувати, про Олену Білосюк, яка з температурою лежала тиждень до старту та дуже тяжко перенесла ковід. Жіночій команді було дуже важко.

Мені не соромно за наш український біатлон. Ми знаємо, як рухатись далі. Думаю, пізна зміна поколінь – одна з об'єктивних причин. Це все має виправитись, і будуть нові зірки у команді", – сказав Бринзак у трансляції "UA:Перший".

Нагадаємо, що Україну на ОІ-2022 представляють 45 олімпійців у 12-ти видах спорту. Єдину медаль завоював Олександр Абраменко. Він отримав срібну нагороду з лижної акробатики.