"Якщо російські спортсмени будуть на Олімпіаді, то російські пропагандисти спробують перетворити це свято спорту на свято пропаганди, як колись зробив Гітлер. Я вірю, що МОК не дозволить агресорам цього зробити. Також не виключаю, що росіяни проявлять "жест доброї волі" і відмовляться від участі.

М’яч зараз на боці МОК і міжнародних спортивних федерацій. Вірю, що вони й надалі стоятимуть на правильному боці історії та не допустять агресорів до участі в Іграх.

Я не виключаю, що якщо до Олімпіади допустять росіян чи білорусів, а ми бойкотуватимемо змагання, то до цього бойкоту приєднаються інші країни, які на різних етапах своєї історії постраждали від російського імперіалізму. Через звуки вибухів російських ракет і стрільби російських кулеметів неможливо почути, що говорять окремі росіяни. Стадіони можна перебудувати, інфраструктуру можна відновити, але життя неможливо повернути.

Війна щодня забирає у нас найкраще. У цій війні загинуло понад 300 українських спортсменів і тренерів. Ці героїчні хлопці та дівчата повинні були підкорювати спортивні вершини, вони повинні були жити, насолоджуватися, ставати популярними.

Війна залишає слід на всіх українцях. Деякі втратили батьків, інші втратили свого сусіда чи колишнього однокласника. Мама Катерини Табашник загинула під час обстрілу росіянами житлових кварталів Харкова. Серед руїн будинку також знайшли нагороди Катерини, які зберігала її мати", – наводить слова Гутцайта Yahoo.