Сьогодні, 26-го липня, рівно за рік до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі-2024, Міжнародний олімпійський комітет офіційно запросив національні олімпійські комітети та їхніх найкращих спортсменів взяти участь в Іграх XXXIII, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Про це йдеться на офіційному сайті МОК.

Запрошення не отримали НОК Гватемали, який відсторонений МОКом, а також національні олімпійські комітети росії та білорусі. Це не означає, що спортсмени країн-агресорів не візьмуть участі в Іграх-2024, але вони напевне не зможуть виступати під своїми національними прапорами. Очікується, що доля олімпійців з білорусі та росії визначиться не раніше жовтня цього року.

Про бажання голови МОК Томаса Баха допустити спортсменів з країн, що розв'язали повномасштабну війну проти України, може свідчити така заява: "Місія Олімпійських ігор – об’єднати цілий світ у мирному змаганні. У нашому крихкому світі, де зростають конфлікти, розбіжності та війни, нам як ніколи потрібна ця єднальна сила. Олімпійські ігри повинні будувати мости порозуміння та дружби".