Раніше 28-річна спортсменка підчепила коронавірус та пропустила командний турнір з фристайлу. Анастасії Новосад не вдалося одужати до початку індивідуальних стартів. Відповідно, у жіночій кваліфікації виступить лише одна українська фристайлістка Ольга Полюк.

"Я прибула на ці змагання максимально готова, та впевнена у своїх силах! Але, на жаль, я змушена пропусти свій старт, оскільки підчепила COVID-19 в Олімпійському селищі, і за правилами Китаю, я не маю права виходити з ізоляції, доки не покажу 2 негативних тести (через 24 год).

Сподіваюсь хоча б вилетіти додому 18 лютого. Всередині у мене – порожнеча, розчарованість та злість на себе. Адже я стільки часу, сил та нервів витратила, щоб виступити на Олімпійських іграх. На цю мить у мене є лише одне бажання вилетіти з Китаю та зустрітися з родиною, яку я не бачила майже 2 місяці", – цитує Новосад Суспільне.

Нагадаємо, Анастасія Новосад проводить найкращий сезон у своїй кар'єрі. Раніше вона здобула золото на етапі Кубка світу та вважалась однією з фавориток на медаль Олімпійських ігор в Пекіні. Індивідуальні змагання ОІ-2022 з лижної акробатики серед жінок відбудуться вже сьогодні, 13 лютого.